חליפות גלישה נועדו בכדי לשמור על חום גופך באמצעות מים שנלכדו בחליפה.
כאשר כמות קטנה של מים נכנסת לחליפה, חליפת הגלישה תחזיק בשכבה דקה מאוד זו בין גופך לניאופרן. החום מגופך מחמם מהר מאוד את כמות המים הקטנה הזו. לאחר מכן שכבה זו פועלת כבידוד.
חליפות הגלישה עשויות היטב ומונעות כניסת מים קרים ומאפשרות למים חמים להישאר בחליפה. חליפת גלישה רופפת תאפשר כניסת מים קרים דרך נקודות הכניסה העיקריות, ולא תתן למים שבתוך החליפה מספיק זמן להתחמם – וכתוצאה מכך קר לכם ממש!
בניית החליפה
המטרה של החליפה היא להיות גמישה ככל האפשר מבלי להתפשר על החום, לאורך השנים הגולשים ויצרני חליפות מצאו שהחומר הטוב ביותר שגורם לזה לקרות הוא ניאופרן. ניאופרן הוא די קל, מכיל את כמות המים המושלמת והוא גמיש מאוד.
התפרים בחליפה
יש את נקודות הכניסה למים של החליפה כמו הצוואר, מפרקי כף היד והקרסוליים, עם זאת שלעיתים קרובות מה שיכול לעשות את כל ההבדל זה התפרים. תפרים קשורים בצורה לא טובה יכולים לעיתים להציף את החליפה במים. ישנם שלושה סוגי תפרים עיקריים, שלכל אחד מהם יש מחיר שונה:
תפירת אוברלוק
סגנון תפירה זה מצוי בדרך כלל בחליפות הזולות ביותר. התפרים חודרים לניאופרן לאורך החליפה, ומאפשרים למים לזרום לחליפה די בקלות. התפר נראה גם בחלק הפנימי של החליפה, זה עלול להוביל לפעמים לשפשוף ואי נוחות.
תפירת Flatlock
אפשרות נהדרת שמאוד נוחה ויש לה גמישות טובה. סגנון תפרים זה עשוי להכניס כמויות קטנות של מים, הרבה פחות מתפירת אוברלוק.
תפר GBS
מייצג את Glued and Blind Stitched. בשיטה זו התפר לא ממש חודר לצד השני של הניאופרן, ולכן מים לא יכולים לחדור דרך הבד. השלב הראשון בתהליך זה הוא ההדבקה של הבד היחיד, ואז התפרים מסולסלים במעגל מהצד הפנימי של הבד אל הצד החיצוני שלו. שיטה זו היא דבר חריג מאוד ולרב לא משתמשים בה בשל הקושי הרב בתפירה זו.