סגנונות גלישה בקייט סרפינג
כל קייט שונה ומגיב בצורה שונה, כל שינוי קטן בפרופיל של העפיפון משנה לגמרי את התעופה שלו באוויר ולכן לפני שאתם רצים לקנות קייט חשוב מאוד שתכירו את הדברים הבאים.
באיזה סגנון גלישה אתם גולשים?
FREESTYLE – בסגנון זה אנו נבצע תרגילים חדים, מעברים מאחורי הגב ותמרונים חדים, מצנחי פריסטייל מתאימים יותר לתרגילי *Unhooked ו*Kiteloops.
*Unhooked – בסגנון זה אנו משחררים את פין האבטחה מהצ'יקן לופ שניה לפני היציאה לתרגיל ובעצם בתמרון זה המצנח כבר לא בשימוש וניתן לבצע סיבובים מאוד מהירים ותמרונים חדים כמו HandlePass, לסגנון זה הקייט חייב לתת *POP גבוה מהמים ושיהיה לו *SLACK כמו שצריך.
*POP – פופ זה מצב שבו אנו מחדדים מאוד חזק כאשר הקייט נמצא בנקודה אחת ומתנתקים מהמים, לרוב קייטים לפריסטייל ממש משגרים את הגולש במהירות גבוהה קדימה ברגע שיש טיפה התנגדות מהגלשן
*SLACK – לתרגילי UNHOOKED זה מאוד חשוב, זה אומר שהקייט לא ימשוך חזק מידי כשהגולש כבר התנתק מהמים או עלה לקפיצה כדי להגיע למצב שהיה פחות לחץ בתמרון כמו HANDLE PASS.
*KITELOOP – קייטלופים אנו מבצעים בדרך כלל עם קייטים קטנים יותר וברוח חזקה יותר, בתמרון זה אנו עולים לקפיצה שמחייבת לעלות לגובה, מושכים חזק נגד כיוון הגלישה את הבר, דבר זה גורם לגולש לעוף קדימה מעל המים במהירות גבוהה, לתמרון זה אנו חייבים קייט זריז על מנת שנוכל להספיק להחזיר את הקייט מעלינו כדי לרכך את הנחיתה.
קייטים לפריסטייל ברוב המקרים יהיו C-KITES.
FREERIDE
קייטים לסגנון זה מתאימים רק לקפיצות שבהם אנו נשארים מחוברים בשונה מהפריסטייל, לדוגמא קפיצות לגובה או "OLDSCHOOL", קייטים אלה מעולים גם לגולשים שרוצים קצת לטייל במים ולבצע תרגיל פה ושם. קייטים אלה יכללו בתוכם את הדברים הבאים:
- HANGTIME
לקייטים בסגנון זה יש זמן דהייה ארוך מן הרגיל ומאפשר לגולש לבצע תרגילים באוויר וממש לרחף מעל המים. - WINDRANGE
לקייטים אלה בדרך כלל טווח רוחות ארוך מן הרגיל עקב זה שיש להם דיפוואר קצת יותר משחרר ומאפשר לגלוש עם קייט אחד בתנאים גם יחסית חלשים וגם חזקים. - UPWIND PERFORMANCE
כאשר אנו קופצים אנו מאבדים בעצם מהחידוד שלנו, קייטים לסגנון זה מאפשרים לנו לגלוש קצת יותר אל תוך הרוח ובעצם לאפשר לנו לפצות על החידוד שנאבד.
HYDROFOIL
בסגנון זה כבר נכנס גלשן שהוא שונה משאר הגלשנים בעל חרב ארוכה ומיוחדת ומאפשרת לגולש לרחף מעל המים במינימום חיכוך, עקב כך ניתן לגלוש ברוחות מאוד חלשות.
היכולת לתמרן בקלות ברוחות חלשות
ברוחות אלה אנו נעדיף קייט יציב שמצליח לייצר כוח במינימום רוח וחשוב מאוד שיהיה קל להניף אותו עצמאית כי ברוחות חלשות זה יותר מקשה.
WAVE
בסגנון זה אנו יותר בחיפוש אחר גלים, ברוב המקרים אנו נגלוש עם גלשן גלים ללא רפידות ולכן חשוב מאוד שהקייט יתאים לסגנון זה.
- DRIFT
בסגנון גלישה זה אנו מגיעים הרבה פעמים למצב שאנו צריכים לבצע DOWNWIND מאוד מהר עקב זה שאנו על הגל, קייט נורמאלי ייפול מהשמים עקב היעלמות הלחץ הפתאומית הזאת, קייטים לסגנון זה בנויים בצורה כזאת שהם נשארים במקומם ולא נופלים כל כך מהר. - TURNING DEPOWERD
בסגנון זה אתה לא רוצה שהקייט ימשוך אותך חזק מידי, כל משיכה פתאומית עלולה להעיף את הגולש מהגלשן, בגלישת קייט גלים הגולש הרבה פעמים מגיע לסיבובים חדים, חשוב שהקייט ידע לתמרן בזריזות וביעילות בשביל לסיים את התמרונים האלה, קייטים לגלישת קייט גלים חייבים לדעת לעבוד מהר גם כאשר משכנו דיפוואר.
BEGINER
למתחילים יש דרישות ספציפיות כשזה נוגע לסוג הקייט שנשתמש בו, ברוב המקרים המתחיל ירצה קייט מאוד סלחן במקרה וקרתה טעות ועדיין שיתאים לדרישות הגולש המתחיל עקב ההתקדמות שלו, הקייט המתאים צריך לתמוך במתחיל במשך כל הדרך הקשה בהתחלה ועד הקפיצה הראשונה, זה בעצם מצריך שבקייט יהיו את התכונות הבאות.
- EASY RELAUNCH
למתחילים, ברוב המקרים יגיעו הרבה פעמים למצבים שהקייט מסיים במים, על הקייט להיות זריז ולעלות במהירות מהמים על מנת למקסם את זמן הלמידה ופחות להתעסק בהרמות מהמים, או במילים אחרות לדעת להרים בזריזות את הקייט מהמים. - STABILITY IN AIR
מתחילים בדרך כלל לא מצליחים לתת לקייט את מלוא צומת הלב, לפעמים צומת הלב עוברת אל הגלשן או דברים אחרים ואיננו מתעסקים בקייט, לכן חשוב שהקייט יהיה יציב מאוד ולא ירצה ליפול מכל משיכה קטנה שנבצע.
SHAPE
לצורתו של הקייט יש השפעה גדולה על תכונותיו, למטה אנו נסביר על הצורות הפופולאריות ביותר של הקייטים, אבל במציאות נפוץ שתימצאו קייטים שהוכלאו בין הצורות.
C-SHAPE
קייטים בעיצוב זה מזכירים את האות C וברוב המקרים יכללו 5 ניצבים.
סגנון קייט זה מתאים לפריסטייל אגרסיבי קפיצות זריזות ומהירות תמרון גבוהה
DELTA SHAPE
קייטים מסוג זה מזכירים את האות D, בשונה מc-shape הקייט קצת יותר שטוח.
יעילות החידוד של קייטים אלה גבוה מאוד, צורת הקייט הופכת אותו למאוד ידידותי למשתמש,
טווח הרוחות מאוד גבוה ובדרך כלל מאוד קל להרים אותם מהמים עקב הצורה המיוחדת שלו, מתאים לרוחות חלשות וגם לגלישת קייט גלים כי קייט בעל צורה זו מאפשר שחרור כוח מוחלט כאשר נשחרר את הבר.
FLAT SHAPE
קייט מסוג זה כמעט ונראה ישר יחסית לשאר הצורות,
סגנון זה מבטיח זמן דהייה ארוך יותר גבוה יותר ויעילות חידוד מאוד טובה.
LEADING EDGE – שפה קדמית
השפה הקדמית ביותר של הקייט, היא בעצם הבידון המרכזי שמתנפח אל כל אורך הקייט, השפה הקדמית ברוב המקרים תקבע את צורת הקייט.
STRUTS – ניצבים
לקייטים מספר שונה של ניצבים פחות ניצבים יגרמו לקייט לנוע במהירות גבוה יותר, יותר ניצבים יגרמו לקייט להיות יותר יציב באוויר ויתנו לו טווח רוחות גדול יותר אבל יוסיף במשקל הקייט.
- ניצב 1
לקייטים עם ניצב אחד משקל קל יותר של הקייט אבל במחיר כבד של פגיעה בתמרון ובשליטה וגם בעמידות הקייט לאורך זמן, לא מומלץ לשימוש ברוח חזקה מאחר שהוא יכול להתעוות. ניצב אחד הוא הדרך של קייטים כבדים העשויים מדאקרון להפחית משקל ולהיות מסוגלים לעלות לאוויר ברוח קלה - 3 ניצבים
במשך השנים קייט בעל 3 ניצבים הפך למאוד פופולארי בקרב גולשי פריסטייל וקייט גלים, תודות למשקלו הקל הקייט עובד מצוין גם ברוחות חלשות ועדיין מאפשר שליטה מלאה עליו, קייטים אלה יותר זריזים וצפויים והשליטה בהם היא קלה יותר. - 5 ניצבים
5 ניצבים היו הבניה הקלאסית לקייט מאז תחילת הספורט,
זה המפתח לקפיצות גבוהות עם אפקט דאייה גדול לקייט יש תנועה חלקה ונעימה, גם בתנאים קיצוניים ולא יציבים.
הקייט מגיב יותר לאט ולחץ הבאר גדל אבל אין זה פוגע ביכולת שלו להקפיץ גבוה עם הרבה זמן אוויר.