אף אחד לא נולד אלוף בגלישה, כל אחד היה פעם מתחיל אז איך בעצם מתאימים את הגלשן לגולש המתחיל?
הרבה חותרים מתחילים בתחום חושבים שהם צריכים לקנות גלשן סאפ ענק בהתחלה כדי שיהיה להם קל לעמוד עליו ותמיד יש כאלו שקופצים מעל הפופיק ורוצים גלשן קטן מדי שהסיכוי שלהם להצליח לעמוד עליו קטן.
יש כלל אצבע שאני אוהב להשתמש בו שאומר שנפח הגלשן הראשון צריך להיות פי 2 ממשקל הגולש, כלומר אם הגולש שוקל 70 קג אמליץ לו לקנות גלשן לכל הפחות של 140 ליטר ואם הוא שוקל 90 קג אז 180 ליטר גלשן, כמובן שזה כלל אצבע והוא לא מחייב מכיוון שיש עוד שיקולים שיש לקחת בחשבון.
סגנון הגלישה / חתירה מאוד חשוב מאחר וחותר שרוצה לתפוס גלים עם הסאפ שלו אין טעם שיקנה גלשן לים שטוח ולהיפך
עקומת למידה של החותר והמוטיבציה של החותר שאוהב אתגרים יכול לאפשר לו לקנות גוף סאפ בנפח קטן יותר ובכך לאתגר את עצמו יותר מאשר חותר סאפ ממוצע, נשים לרוב יציבות יותר מגברים וגם מעדיפות סאפים קטנים לחתירה כאלו שיהיה להן קל יותר לסחוב
כל אחד צריך לשאול את עצמו לאן הוא כחותר שואף להגיע, חותר שמעוניין להתחרות ולהשתתף בתחרויות סאפ ירכוש גלשן מסוג רייס ואילו מי שרוצה רק להנות מהשקט ומהים ייקח סאפ יציב ואיטי יותר.
אצלנו בחנות אני עורכים תחקור מעמיק לכל לקוח על מנת שנוכל להתאים לו את הגלשן סאפ שיענה לו על כל הצרכים בצורה מיטבית.
ישנם מספר פרמטרים שחשוב להכיר
1)אורך הגלשן – מעניק לגלשן מהירות על חשבון היכולת להסתובב וליהפך
2)רוחב הגלשן – מעניק לגלשן יציבות אך מאט מאוד את ההתקדמות
3)עובי הגלשן – משפיע על יכולת הציפה של הסאפ
4)נפח הגלשן – זה כושר הציפה של הגלשן, בגדול ליטר אחד יציף קילו אחד אבל זה לא אומר שזה יהיה קל לעמוד על גלשן סאפ בנפח של המשקל שלכם.
בכדי להבין את המידות שרשומות על הסאפ נתבונן בדוגמה הבאה :
10'6"X32"X4" 180L
הספרות בצד שמאל מייצגות את אורך הגוף של הגלשן 10 פיט ועוד 6 אינטש
הספרה 32" מייצגת את רוחב הסאפ בנקודה הכי רחבה שהוא 32 אינטש
הספרה השלישית משמאל 4" היא עובי הגלשן בנקודה הכי עבה (לרוב זה במרכז)
180 מייצג את נפח גוף הגלשן בליטרים ולא תמיד נתון זה יופיע בצורה הזו, לפעמים זה ירשם במקום אחר.
היזהרו ממוכרים המשכנעים אתכם לקנות את הגלשן שנשאר להם במלאי ולא את הגלשן המתאים לכם.
אם אתם מתלבטים או לא בטוחים איזה גלשן מתאים לכם אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר בטלפון 04-8444473 או באימייל [email protected]